jueves, 16 de noviembre de 2006

Permanent d'EUPV

Sembla que el proper dia 25 de Novembre tindrem la primera reunió del nou Consell Polític d'EUPV. La proposta de noms que des de la nostra part, després de la reunió que tinguèrem el passat dimarts dia 14, hem fet a la coordinadora ha esta la següent:
  • Ivan Castañón
  • Joan Ribó
  • Josep Bort
Esperem que, en pro d'aconseguir el consens intern que, des de la tribuna de l'Assemblea, de manera reiterada es va llançar per part de moltes persones, incloent la nova coordinadora, es puga presentar al proper Consell Polític una proposta de Permanent que obtinga un recolzament unànim per poder afrontar amb major garanties els nous reptes que tenim en els propers mesos.

Membres del Consell Polític

Membres del Consell Polític de la candidatura "Projecte Obert"

1. Josep Bort Bono
2. Olimpia Aznar Bonifas
3. Joan Ribó Canut
4. María Luisa Bergaz Conesa
5. Paco Agulló Payà
6. Isabel Martín Gómez
7. Iván Castañón Ortega
8. Neus Sánchez Quilis
9. Presen Urán González.

Discurs de Josep Bort a la IXª Assemblea d'EUPV

Discurs de Josep Bort a la IXª Assemblea d'EUPV, presentant la nostra candidatura al Consell Polític "Projecte Obert"
Companyes i companys
Ens enfrontem a una època crucial per al futur polític del País Valencià, un moment en el que la nostra organització ha de jugar un paper clau. Des de demà, la nostra organització ha de preparar-se per a protagonitzar el canvi polític i social al País Valencià.
A partir de demà, hem de manifestar-nos com a força política determinant per a assolir un País Valencià d’esquerres. Hem de posar totes les nostres energies i tot el nostre saber per guanyar espais a la societat i també a les institucions.
Tal i com estem, amb el grau de conflictivitat interna que estem demostrant , no podem enfrontar aquest repte.
Fa uns mesos celebràvem el 20é aniversari d’EUPV. 20 anys que suposen una llarga trajectòria per a la nostra organització polílica. Aquesta història, la nostra, ha estat escrita amb molts noms propis. Entre altres, Joan Ribó, que veritablement ha optat per la renovació, Glòria Marcos i Pasqual Mollà, que una vegada més opten a la coordinació d’EUPV.
Tant Gloria com Pasqual han aportant molt a aquest projecte. Però hui, i aquesta assemblea ho demostra, tots dos son la representació d’un conflicte que ens ve de massa lluny.
Un enfrontament que està provocant el cansament en la nostra militància i en els nostres votants. Una situació interna de permanent conflicte, d’actuacions en clau numèrica, de majories contra minories, de guanyadors i perdedors, que allunya a moltes persones valuoses i disposades a treballar, des de dins i des de fora.
Hui, vivim, al si d’EUPV, una situació estàtica i d’enorme desgast, de cadascuna de les parts enfrontades i de l’organització.
Tots som conscients de que aquesta situació necessita ser superada.
Mireu: Per a superar un conflicte cal un consens. Consens vol dir acord. “Acord produït pel consentiment entre tots els membres d’un grup o entre diversos grups”. I el consens es la raó i l’objectiu. El consens és el fons i la forma, de la candidatura que jo encapçale.
Perquè necessitem un coordinador capaç de superar un conflicte antic, un coordinador que s’identifique en EUPV i no en una determinada corrent interna. Un coordinador que represente a totes les persones d’aquesta organització per igual.

Per tant, cal un gir copernicà que ens permeta aconseguir allò que volem: enfortir-nos cap a dins per a treballar cap a fora.
Cal transformar la nostra organització en un element d’enriquiment personal i social. Cal que EUPV signifique alguna cosa més que la suma de les persones que la composen. Hem de ser una organització que aporte idees, que aporte àmbits de cooperació, recursos de treball, suport orgànic i institucional als seus col·lectius i càrrecs, una organització que aporte la presència pública que comunique a la societat un projecte nou.
Per aixó, cal un canvi d’actitud en la direcció i, també cal aportar idees noves i noves metodologies de treball que potencien la cooperació.
La nova direcció ha d’estar convençuda què en Esquerra Unida a més de caber-hi tots, totes i tots som imprescindibles
Perquè la pluralitat ha estat una qualitat de la nostra organització. La pluralitat i la diversitat de punts de vista cal considerar-les com potencialitats de l’organització.
Per açò, és fonamental que al si d’EUPV es puga tenir la llibertat i l’alegria de dissentir. D’aquesta manera, hem d’aglutinar allò que més tenim, les idees i les persones. Dins i fora. I aglutinar, com hem dit, vol dir dialogar i assolir consensos.
El projecte que plantegem no va contra ningú, sino que és un projecte obert a tots els qui se senten d’esquerres. No partim d’una voluntat a la contra. Partim d’una voluntat d’ajuntar coincidències.
Aquest és l’Esquerra Unida que a tots ens haguera agradat tindre fa temps, però com vos deia abans, es una Esquerra Unida que tindrà la seua força en la unitat.
Estem convençuts que les propostes dels nostres col·lectius, de les dones i els homes que formem Esquerra Unida tenen un important pes social que ha de créixer i que seran decisius per al País Valencià,,, si sabem treballar adequadament.

Tenim companyes i companys una gran responsabilitat amb la nostra societat. Aquesta assemblea té la responsabilitat de ser el punt de partida d’un projecte obert i compartit, un projecte de transformació social i regeneració política, un projecte que il·lusione i que ens permeta aconseguir un País Valencià d’esquerres.