martes, 23 de octubre de 2007

“BLINDAR ELS ENXUFES A RTVV?”

Amic administrador:

Tinc per costum signar tot el que escric. No tem a la polèmica i, fins i tot, m’agrada engrescar a l’altre perquè expose les seues raons i em rebatixca si pensa que té raó. El problema vé quan, per poder criticar algú, he d’explicar coses de terceres persones amb les quals no em vull enfrontar tan directament. No sóc un heroi, sinó un simple treballador precari que ha de tirar avant la seua família i que depén, per a seguir treballant, del vist-i-plau d’algún fill de sa mare. A més, no tinc al darrere l’aparell del meu partit disposat a tot, fins i tot a trencar el propi partit, per tal de que a mi no em falte la feina. Per tant li pregue (cal dir que vosté si coneix la meua identitat) i publique, si és que la troba interessant, aquesta reflexió al seu blog. Per al públic en general simplement diré que sóc militant d’EUPV fa un grapat d’anys. Quasi els mateixos anys que porte com a professional de la TV.

Vull comentar la darrera ocurrència del company Amadeu Sachis, el conseller d’administració de RTVV que Glòria Marcos ens ha imposat a tots. Diu Amadeu què RTVV està incomplint la legislació laboral i hauria de convertir en fixes a 205 contractats temporals de llarga duració. Per començar, jo diria que en són molts més que 205… però anem al grà.

Como Amadeu sabrà, i si no jo li ho recorde, el PP governa a RTVV des de fa ja 12 anys. El màxim responsable en gran part d’aquesta etapa del Departament de Recursos Humans ha estat Vicente Sanz, president Provincial del PP al seu moment. Si, aquell mateix que va dir en una conversa telefònica: “Estoy en política para forrarme”.

Amadeu Sanchis ja sap, o hauria de saber, com de “del.licada” ha estat la direcció de la casa a l’hora de decidir qui apareixia o no als Informatius, o amb quines empreses s’havia de contractar i amb quines no. No sé que li fà pensar que la gestió de personal ha estat més “del.licada”.

No tinc en la mà la llista dels 205 “perjudicats” pel seu treball precari. Però segur que si la mirem nom per nom en trobarem un bon grapat de cosins, cunyats, nebots i fins i tot amants d’algun dirigent del PP. Eixe va ser tot el mèrit amb el que molta d’aquesta gent “precària” va entrar en la casa. Per a fer-los lloc, la direcció ha practicat unes quantes campanyes de neteja ètnica que s’han dut per davant un fum de bons professionals, sense més delicte que no dur el carnet del PP en la boca.

No es pot comparar la seua situació amb la del treballador temporal d’una empresa qualsevol. Són gent que ha estat molts anys sense deixar de renovar contracte en un gremi en el que la precarietat és, per natura, elevadíssima. En comparació amb altres professionals, i especialment amb aquells que haverem d’anar-se’n per fer-los lloc, la seua situació és de privil.legi.

No han parat de treballar i no aniràn al carrer mentres governe el PP – i vist com està el panorama en l’esquerra valenciana tindrem PP fins al 2050- . ¿Creu Amadeu que fa falta més estabilitat?. Si realment vol proposar una mesura que complixca l’esperit de les lleis laborals, que demane que eixes places ixquen a oposició. Però una oposició de veritat, no com les que fins hara hem vist, totalment controlades per l’empresa, amb la complicitat del corporativisme del sindicats i la poca vista dels consellers d’administració d’esquerra que haurien de vigil.lar una mica més.

El companya Amadeu Sanchis – no dubte que amb bona intenció - ha posat l’ideologia per davant, sense més anàlisi ni més coneiximent del tema. Com era d’esperar per altra banda en una persona imposada a desgrat de la seua nul.la experiència en el medi.

Quan jo era jovenet, al partit sempre em deien allò de “analisi concret de la realitat concreta”. En aquest cas el company Amadeu no ha seguit la màxima. Perquè si havera fet un analisi concret de la realitat concreta, s’hauria adonat de seguida que el que està proposant no és altra cosa que: “BLINDAR L’ENXUFE”. Per favor… un poc més de lucidesa.