jueves, 18 de octubre de 2007

EUPV i la FVMP

ELS ALCALDES D'EUPV DESAUTORITZEN LA DECISISIÓ PRESA PER LA DIRECCIÓ DE GLORIA MARCOS I NO ACUDIRAN A L'ASSEMBLEA DE LA FVMP

Publicat per Annanotícies— Iniciativa @ 8:40 pm

La decisió d’imposar al portaveu de la FVMP de manera sectària, sense consens i saltant-se els acords de la majoria d’alcaldes ha suposat la vulneració per part de l’actual direcció d’EUPV de tot principi democràtic.

Segons l’alcalde d’Otos, Emili Mira (candidat proposat per 5 dels 7 alcaldes per ser el nou portaveu de la FVMP), la decisió pressa per la Coordinadora d’EUPV i la Comissió Permanent d’anomenar a un portaveu en la FVMP que no compta amb el recolzament majoritari, sols respon a un criteri de depuració ideològica i de sectarisme excloent.

Mira afirma que, al si d’EUPV la elecció d’aquest càrrec sempre s’havia fet de manera consensuada, decidint els propis alcaldes majoritàriament quina persona tenia que ser, sense interferències ni intervencions de cap òrgan de la direcció, i aplicant-se els principis democràtics d’elecció.

Per a la majoria d’alcaldes, Emili Mira compleix amb un perfil idoni per representar a les primeres autoritats d’EUPV, ja que va ser l’únic alcalde que va alcançar la majoria absoluta en les darreres eleccions municipals, augmentant el número de regidors (amb un 80% de recolzament electoral), te experiència municipal, ha participat en la darrera legislatura en la FVMP com a President de la Comissió d’Esports i és l’únic que te assegurada una estabilitat política al seu municipi, ja que la resta d’alcaldes, o bé compateixen alcaldia amb el PSOE o estan en minoria.

El fet de que la permament d’EUPV s’haja saltat a la torera la proposta feta per 5 dels 7 alcaldes ve a evidenciar la manera autoritària i la vulneració sistemàtica que l’actual direcció d’EUPV fa dels principis estatutaris de l’organització de consens, diàleg i pluralitat, a més de contravenir la voluntat dels implicats.

Per això, i en mostra de desacord i de desautorització de les resolucions preses per la direcció d’EUPV, el alcaldes no acudiran a l’Assemblea de la Federació Valenciana de Municipis que es celebrarà demà divendres a València. Posant en evidència l’autoritarisme i el darwinisme polític que empra l’actual direcció d’EUPV en la presa de decisions i designacions. Fet que accentua més encara l’espiral de desencontres que ha engegat l’actual coordinadora al si de l’organització.

Per a Mira, el portaveu que es designe en la FVMP per part d’EUPV no representarà als alcaldes d’aquesta formació, sols representarà una vegada més al personalisme egocèntric d’una Coordinadora com Gloria Marcos, i a una direcció que no te cap respecte a les decisions majoritàries, preses legítimament pels representants institucionals dels municipis valencians de manera raonada i democràtica.