miércoles, 28 de marzo de 2007

Carta a la Coordinadora d'EUPV

  • El passat dilluns enviarem a la seu d'EUPV la carta que reproduïm a continuació en un nou intent de desbloquejar la situació d'exclussió i marginació antiestatutaria d'una part d'aquesta organització que ha tingut, com les altres dos presentades, recolzament suficient i significatiu en la darrera Assemblea d'EU.

Na Gloria Marcos Martí
Coordinadora General d’Esquerra Unida del País Valencià

València, 27 de març de 2007
.
El passat 3, 4 i 5 de novembre de 2006 es va celebrar la IXª Assemblea d’EUPV. En el procés d’elecció de la nova direcció, la candidatura “Projecte Obert” va obtenir el 16% de recolzament dels delegats i delegades i 9 membres al Consell Polític, dels 55 que composen aquest òrgan.
.
En la reunió del nou Consell Polític del 25 de novembre de 2006 es va constituir la Comissió Permanent, sense cap representant de la nostra candidatura “Projecte Obert”, encara que es van deixar dos llocs sense cobrir d’aquest òrgan de direcció.
.
Malgrat diverses converses i intents de solucionar el problema per la nostra part, malgrat haver manifestat el nostre malestar reiteradament en distintes reunions del Consell Polític i del Consell Nacional d’Esquerra Unida, fins ara el problema no s’ha solucionat. I ja han passat més de quatre mesos des de la celebració de l’Assemblea.
.
Volem deixar clar que el pertànyer a la Comissió Permanent en representació d’una llista presentada legal i legítimament a l’Assemblea no és una qüestió volitiva de la direcció ni un favor que es concedeix. És un dret reconegut estatutàriament com es manifesta en els principis rectors sobre pluralisme, proporcionalitat, democràcia i transparència. Així s’ha vingut realitzant en tota la història d’Esquerra Unida des de la seva creació: totes les candidatures amb representació en l’Assemblea corresponent han tingut la seva representació en la Comissió Permanent des de que EUPV va nàixer. L’única excepció s’està produint aquest darrers quatre mesos.
.
Volem reiterar, una vegada més, que les persones que proposa Projecte Obert per formar part de la C. Permanent són els companys Josep Bort i Ivan Castañón. Vistes les actuacions i decisions d’altres candidatures respecte a la composició de la Permanent no sembla creïble reiterar els arguments fins ara argüits per retardar aquest nomenament.
.
Ens agradaria poder solventar el més prompte possible aquesta desagradable situació per un motiu fonamental: volem treballar amb normalitat en la nostra organització, en la mesura de les nostres forces, des dels nostres punts de vista, però sempre per a la organització d’Esquerra Unida del País Valencià.
.
Proposem que, mentre no es produisca una reunió formal del Consell Polític que solvente la situació definitivament, s’invite com a oients a les reunions de la Comissió Permanent a les dues persones mencionades i que s’amplie la Comissió Electoral amb membres de la nostra candidatura.

Et saluden ben cordialment.