domingo, 22 de julio de 2007

Fins sempre, Pep

Te n’has anat i jo sóc incapaç deixar uns versos en memòria teua
Toni Cucarella, dissabte, 21 de juliol de 2007
Se m’ha mort un amic. Se m’ha mort el Pep Martínez. Encara sort de la paella, el vi i la conversa que compartírem (amb altres amics) la pasqua passada. Encara sort perquè el podré recordar alegre i combatiu i comboiat.
Tota la vida lluitant a l’esquerra. On lluita la bona gent. Fins a les darreres eleccions, regidor d’Esquerra Unida a l’ajuntament de Xàtiva.
Te n’has anat Pep, i jo sóc incapaç de deixar uns versos en memòria teua, i això que te’ls cantaria la millor veu: l’amic Botifarra. Tantes vegades com ell ha cantat els teus, tantes vegades de matinada, a cau d’orella que li'ls deies, com ara escoltellets, i a mi em semblava que li feies confidències, i eren sentències, lloances, agraïments, i alguna que altra insolència –si calia i l’al·ludit s’ho mereixia–; tot ben rimat, òbviament, que hi havia ofici de molts anys de versar a la serena, al ros, al ras, i en ocasions a ple migdia, quan calia...
.
.
Levante-EMV, 22/07/2007
.
El hasta hace un mes concejal y portavoz municipal de Esquerra Unida en Xàtiva y coordinador comarcal de esta formación, Josep Martínez, de 54 años, falleció a primera hora de la mañana de ayer víctima de una enfermedad de rápido avance. Martínez fue candidato a la alcaldía de Xàtiva en 1999, 2003 y 2007; en estos últimos comicios no obtuvo representación municipal por apenas siete votos, lo que le llevó a pleitear ante la Junta Electoral Central para revisar el resultado de una mesa. La junta se pronunció en contra de la pretensión de EU de repetir las votaciones.
El pasado 15 de junio, Martínez explicó públicamente que ya no recurriría y anunció su retirada de la política por problemas de salud, después de décadas de relevante presencia pública.
El funeral en memoria de Martínez Alventosa será oficiado hoy, a las doce y media, en la capilla del tanatorio de Servisa, en Xàtiva. Martínez, de 54 años, estaba vinculado a Esquerra Unida desde 1991. En el 83 ya se presentó a las elecciones por una formación de izquierda. A finales de los años noventa tomó las riendas del partido y lo dotó de una estructura más sólida. De 2003 a 2007 fue el portavoz municipal de EU en el consistorio, ejerciendo una tenaz oposición contra Rus, del PP. Martínez, asesor fiscal de profesión, deja viuda y dos hijos. Era un reconocido versador y cantante de «albaes» .

No hay comentarios: