lunes, 28 de enero de 2008

El futur de grup municipal d’EU-Verds-IR-Acord a Cabanes

Carles Mulet

Regidor a Cabanes per EU-Verds-IR-Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista

El futur del grup municipal d’EU a Cabanes, està sent a hores d’ara una qüestió que molts us feu. Sabeu que la crisi que està patint EU i el conjunt d’IU m’ha dut a demanar la baixa d’aquesta formació política, perquè crec que s’ha perdut tota credibilitat, i no compartisc els mètodes, les imposicions i el sectarisme, aquest ja no és el partit de la pluralitat, la construcció de l’alternativa i la suma, que era quan vaig decidir entrar a formar part d’ell.

He deixat, per tant, després de 16 anys de militància activa aquest partit.

¿En què afecta això al grup municipal de Cabanes?. Absolutament en res. Aquestes eleccions vam presentar una candidatura com a EU-Verds-IR-Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista (com a la majoria dels pobles), dels 11 membres + suplent, només els dos primers érem militants d’una de les formacions, Esquerra Unida, la resta, no tenien cap carnet, ni el vam demanar.

Precisament qui va legalitzar davant de les juntes electorals de zona i provincial de Castelló totes les candidatures municipals a les comarques de Castelló, va ser qui subscriu aquesta nota, i en cap moment es va demanar a ningú el carnet de militància en cap dels partits que integraven les coalicions, per tant, seria absurd demanar-los ara per continuar sent càrrec públic.

Ens vam presentar amb un programa electoral, i amb una gent que es va comprometre per fer un altre tipus de política, i, en un poble on tots ens coneixem, ens van votar per ser qui som, i no per les etiquetes o marques electorals que gastàvem. Per tant, el fet que jo deixe de militar en un dels partits de la coalició electoral, no varia en res el compromís adquirit amb la gent de Cabanes i la Ribera, continuem tenint un programa electoral que complir, i uns interessos que defensar, la gent que ens va votar es mereix que la seua veu continue igual de forta i contundent a la corporació.

Fa mesos vaig consultar al següent de la candidatura, Víctor Suarez, membre d’EU i del PCPV si acceptaria entrar ell com regidor si jo presentara la dimissió, i va recomanar que el millor era deixar les coses com estaven, i ara, de nou s’ha mostrat partidari que la crisi d’IU i EU no afecte en res al grup municipal.

Per tant, sense militar en EU, continue formant part del grup municipal EU-Verds-IR-Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista, continuaré treballant com ho hem vingut fent durant aquests anys, i creant una alternativa municipal que aglutine a tots els vots progressistes, compromesos en el poble, sense dogmatismes ni exclusivismes; eixa manera d’actuar ens ha fet passar de no tindre representació municipal, a superar el 8% en les passades eleccions municipals, i aplegar aquestes al 15,6%, el percentatge més alt a totes les comarques de Castelló de cap candidatura d’EU o de les coalicions en les quals ha participat.

El grup municipal mantindrà la mateixa denominació, “EU-Verds-IR-Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista”, i defensarà absolutament els mateixos valors i compromisos adquirits en el nostre programa electoral.

Sobre el transfuguisme:

Les insinuacions de transfuguisme, posen en evidència el subconscient d’alguns, transfugisme és aprofitar un càrrec triat baix unes idees polítiques, per anar-te’n a defensar unes altres de distintes.

Ací, hom de vegades ha de fer el que diu la cèlebre cita “ moure’s per acabar quedant en el mateix lloc”, donat que són altres els que es mouen (cap l’abisme), i alguns no volem anar cap allà.

Trànsfuga és qui es presenta a unes eleccions baix un paraigües comú que hem creat entre tots, per acabar fent la política d’un partit que ja anys no té valor per presentar-se a les eleccions, qui es presenta, aprofitant-se parasitàriament dels treball d’altres, per “viure del cuento”, baix un projecte fins ara plural, per imposar el sectarisme.

Ser regidor en un municipi com Cabanes no comporta cap lucre personal (al contrari), ser diputada en les Corts, per contra, sí.

No hay comentarios: