lunes, 23 de julio de 2007

Esquerra i País informa ...

REUNIÓ GRUP PARLAMENTARI

EiP fa una aposta inequívoca per la continuïtat del Compromís i deixa oberts ponts de diàleg per recomposar la situació interna del grup parlamentari.

El grup parlamentari tria un secretari d'actes, acorda la realització d'un reglament intern i ratifica els acords presos fins ara.

La reunió que ha celebrat el Grup Parlamentari del Compromís s'inicia amb la tria d'un secretari d'actes que certifique a partir d'ara tots i cadascun dels acords.

També s'ha pres l'acord d'elaborar un reglament de funcionament intern, eina de treball que al principi de la legislatura no fou desenvolupat per Gloria Marcos i que s'ha vist que és necessari.

Un altre dels acords que ha pres el grup parlamentari ha sigut la ratificació dels acords presos el dia 13 de juliol, on es va decidir que el representant de RTVV per part del Compromís era el sociòleg expert en mitjans de comunicació, Rafa Xambó i no una persona de perfil partidista com la que proposava Gloria Marcos. Proposta que Gloria, a part de no deixar debatre en el si del grup, no va voler tan sols ni sometre-la a votació. I per tal de mantidre esta línia política del Compromís (avalada pels electors i per la majoria del diputats del grup) i complir així amb el programa electoral de la coalició, es va tindre que procedir a la substitució de la fins aleshores Síndic, sense trencar amb la composició interna del Grup. Fet que, el lletrats de les Corts Valencianes han avalat avui amb un informe.

Aposta pel Compromís

En roda de premsa posterior, la Diputada Mónica Oltra va manifestar i remarcar amb contundència que l'aposta inequívoca seua i de la majoria del grup parlamentari és el Compromís, i que es va a treballar per defensar-lo en els propers anys al parlament valencià.

Per a Oltra, Compromís no és una segona marca d'EUPV, ni molt menys de la majoria d'EUPV dirigida per Gloria Marcos i el PC, és una projecte col·lectiu que supera l'àmbit partidista, on molts ciutadans i ciutadanes han dipositat la seua confiança i als que ens deguem electoralment. Actuar de manera partidista i voler convertir a Compromís com a segona marca d'EUPV, pot suposar una estafa a la ciutadania.

Des d'EiP entenem que cal una nova forma de fer política. Hem pres nota de dels resultats electorals i volem ser útils, no sols als nostre militants, sino a tots els votants del Compromís i al conjunt del País Valencià.

La tria de Rafa Xambò el darrer dia 13 de juliol era una mena de confirmació que les coses podien canviar des de l'esquerra, però, amb decisions sectàries, poc dialogants i antidemocràtiques com les que ha volgut implantar Gloria Marcos al si del Grup Parlamentari (alçant-se de les reunions i no deixant votar) hurtant la democràcia interna, així com en la pròpia direcció d'EUPV (on no s'han mantés, ni la pluralitat, ni el consens), han derivat en situacions que des d'EiP mai haguerem volgut.

De fet, en la reunió que ha celebrat avui el Grup parlamentari s'ha proposat a Gloria Marcos que modificava la seua forma d'actuar i acceptava la democràcia interna i les línies programàtiques del Compromís, se li tornaria a nombrar com a Síndica del Compromís, fet que va rebutjar.

Des d'EiP es continua dient que les coses no són irreversibles, que tot es pot parlar i que hem d'emprar el diàleg com a eina de treball, sense apriorismes i sense posicionaments autoritaris, mantenint la ferma aposta de continuar treballant conjuntament pel Compromís.

Tenim un compromís amb la ciutadania i un programa que complir, i eixe serà el nostre objectiu des del grup parlamentari, apunta Monica Oltra.

Esquerra i País
València 23 de juliol de 2007

No hay comentarios: